Съединените щати наложиха санкции по Глобалния закон на 16 физически

...
Съединените щати наложиха санкции по Глобалния закон  на 16 физически
Коментари Харесай

САЩ санкционираха по Магнитски косовски сърбин с фирма в България

Съединените щати наложиха санкции по Глобалния закон " " на 16 физически и 24 юридически лица от няколко страни в Европа и Западното полукълбо, съобщава Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати (OFAC). Сред тях има косовски сърбин с компания, основана в България. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на американското финансово министерство, съобщи БНР.

Санкциите са ориентирани против група, дейна в Северно Косово и ръководена от братята Звонко и Жарко Веселинович. Според Съединени американски щати посредством подкупи те са осъществявали противозаконен трафик на артикули, опиати и оръжия от Сърбия към Косово. Също по този начин групата на Веселинович е осигурявала финансиране на политици и партии в подмяна на услуги. Членовете ѝ са измежду обвинените за убийството на политика Оливер Иванович в Косовска Митровица при започване на 2018-та. Сред глобените по Магнитски лица е и различен авторитетен косовски сърбин - Милан Радойчич. Именно той има или управлява, съгласно санкционния лист, компанията, записана в България.
И Стефан Найденов изваден от българския „ Магнитски “ с разпореждане на Върховен административен съд
136 дни след неоснователното включване в българския „ лист на листата “ „ Магнитски “, Върховният административен...

Днешните дейности се подхващат в сходство с Изпълнителна заповед 13818, която надгражда и ползва Глобалния закон за отчетност на човешките права на Магнитски и е ориентирана към причинители на корупция и съществени нарушавания на човешките права, показват още американските управляващи и чрез официално съобщение на уеб страницата на американското посолство в Косово. 

" Ще продължим да използваме всички налични принадлежности, с цел да прекъснем връзките сред незаконната активност и корупцията. Днешните дейности на Министерството на финансите срещу корумпирани лица, свързани с транснационални незаконни организации в Ел Салвадор, Косово и Сърбия, са част от напъните на цялото ни държавно управление да прекъснем тези връзки и да насърчим отговорността за корумпирани участници ", показва държавният секретар Антъни Блинкен.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР